Indische loopeenden

Indische loopeenden zijn een erg speciale soort eenden. Wanneer ze in Europa geimporteerd werden, trokken ze aandacht door hun slanke rechtoplopende vorm, en hun reputatie als goede leggers. Ze komen oorspronkelijk uit Indonesië, zoals de naam al aangeeft, maar worden ook wel 'pinguïneenden' of 'fleseenden' genoemd.

Het bijzondere aan deze eenden is dat ze vrijwel niet vliegen, maar liever lopend hun weg banen. Het werkwoord 'lopen' is hier goed gekozen, want door hun specifieke lichaamsbouw waggelen ze niet zoals gewone eenden. Indische loopeenden voeden zich hoofdzakelijk met insecten en weekdieren, zoals wormen, mieren, vliegen, muggen en slakken. In planten zijn ze minder geïnteresseerd, waardoor ze gemakkelijk in een tuin te houden zijn. Het zijn dan ook excellente slakkenbestrijders.

Eenden kopen

Elk jaar broeden wij als hobby een aantal eieren uit, waarna we de jonge dieren na een achttal weken te koop aanbieden. Je kan ook vaak aanbiedingen vinden bij de zoekertjes op websites zoals Kapaza, Kleinveemarkt of Velt. Onze eerste Indische loopeenden hebben we gekocht op de zondagsmarkt van Heist-op-den-Berg.

Jonge eenden zijn ten vroegste in mei verkrijgbaar. Momenteel is er een wachtlijst van geïnteresseerde kopers. Bij interesse kan u ons vrijblijvend contacteren. Van zodra we opnieuw jonge eenden verkopen, verwittigen we u, in chronologische volgorde.

Update 18/6/2019

Onze Loopeenden

Onze Indische Loopeenden verdienen natuurlijk ook een pagina - hoe kan het anders.

eendeneendeneenden

Er woedde in onze tuin en vooral in onze moestuin een ware slakkenplaag. Via Seizoenen van Velt kwamen we op het idee een koppel slakkenjagers in te zetten. We moesten nog enkele maanden wachten, totdat we eens op tijd informeerden of er eenden te koop waren.

Subscribe to Front page feed